Ga naar de inhoud

Plus500 review – Traden met broker +500

In deze Plus500 review gaan we kijken naar de cfd broker Plus500 (+500). Is Plus500 een betrouwbare broker? Hoe werkt cfd traden met +500? En wat zijn de kosten? We zetten in deze review alles voor je op een rijtje en laten je kennismaken met deze broker. Zo kun jij beslissen of je de handel in cfd voortaan met Plus500 gaat doen.

Plus500 review

Veel handelaren zijn op zoek naar een broker voor cfd’s. Een contract for difference is een derivaat waarbij je speculeert op koersverschil. Plus500 (ook wel +500 of 500Plus genoemd) is een bekende broker. In deze review maak je kennis met +500. We behandelen alles zo onafhankelijk mogelijk en adviseren we je vooral ook zelf onderzoek te doen naar de broker. De Plus500 app kan je helpen om kennis te maken met het uitgebreide platform. De Plus500 app download je gratis.

Over Plus500

Plus500 is een broker die in Nederland veel gebruikt wordt. Het bedrijf +500 bevindt zich in Israël. Het werd in 2008 opgericht en heeft meerdere dochterondernemingen in Europa en de Arabische hoek van Azië.

500 Plus biedt haar cliënten in meer dan zestig landen toegang tot duizenden instrumenten die je als contract for difference (cfd) kunt verhandelen. Zo kun je bij deze broker terecht voor cfd’s in aandelen, grondstoffen, edelmetalen, forex, ETF’s, beursindexen, cryptocurrencies en opties. +500 biedt dus een breed scala aan instrumenten.

De broker +500 biedt een digitaal toegankelijk platform vanaf waar een cfd kan worden afgesloten. Je kunt hier posities kopen en verkopen, een stoploss inzetten en geld in- en uitboeken. Of je nu via Plus 500 crypto wil volgen of juist wil handelen in olie Plus500 kan je zeker ondersteunen. De app en het platform van Plus500 kosten bovendien niets.

Pllus500 review - Hoe werkt traden met +500?

Vooruitstrevend

500Plus gaat met haar tijd mee. Dat blijkt uit het feit dat ze de eerste broker was die de Bitcoin als cfd aanbood. Sinds 2013 al is het mogelijk om bij +500 te handelen in contract for differences op de koers van de Bitcoin. Je mag dus zeker zeggen dat Plus 500 crypto al vroeg omarmd heeft.

Aan de slag met Plus 500

Het mooie van Plus500 is dat je, na het lezen van deze uitgebreide Plus 500 review, direct een demo-account kunt openen voor de Plus 500 app. Dat is gratis en kost je niets.

In het demo-account in de Plus500 app kun je met virtueel geld het platform verkennen. Je hebt genoeg virtuele cash tot je beschikking om te ontdekken hoe contract for difference werkt en om zo te bepalen of deze manier van speculeren bij je past of niet.

Door te doen leer je heel snel hoe en cfd werkt en waarin ze verschillen van gewone aandelen en andere manieren van beleggen.

Ontdek de hefboom

Zo kun je ook de hefboom leren kennen. De hefboom maakt het mogelijk om tegen een factor van je vermogen te traden. Stel dat je € 100 beschikbaar hebt en een hefboom van 1:10 gebruikt op aandelen, dan mag je voor € 1.000 een aandeel cfd afsluiten. De winsten en verliezen worden over die € 1.000 berekend. Een winst/verlies van 4% wordt dan geen € 4, maar € 40.

Ontdek de stoploss

Leuk, die hefbomen, maar ze kunnen ook tot sneller verlies leiden. Daarom is het ook aan te raden de stoploss te gaan gebruiken. In het demo-account kun je zien hoe de stoploss werkt. Het idee is dat je een marge maximaal te lijden verlies bepaalt en daar de stoploss opzet. Wil je niet meer dan 3% van het geld in je account verliezen? Dan zet je de stoploss op 3% verlies.

Ook hier geldt: door te doen ervaar je het het beste. Een demo-account is gratis en zo geopend.

Is Plus500 betrouwbaar?

Een van de meest gestelde vragen – en terecht! Is Plus500 een betrouwbare partij? De broker heeft een goede naam en is transparant. Dus ja, Plus500 is een betrouwbare broker.

Plus500 staat onder toezicht van de FCA, een instituut dat brokers controleert en aan strenge regels houdt. Ook is Plus500CY LTD geautoriseerd en gereguleerd door Cysec (#250/14).

Om te voorkomen dat cliënten onnodige risico’s nemen, is +500 heel secuur in risico-waarschuwingen. Die vind je binnen de producten en op advertenties (ook op onze website) dan ook veelvuldig terug.

Van demo-omgeving naar echt account in de Plus500 app

500 Plus biedt naast de demo-omgeving ook een echt account in de Plus 500 app. Dat betekent dat je, bijvoorbeeld met iDeal, VISA of PayPal, geld in kunt boeken om te traden. Dit gaat om echt geld en het is heel belangrijk het principe van cfd’s, hefbomen en stoploss goed te snappen voor je die stap zet. De meeste mensen gaan te snel en verliezen dan ook vrij snel een deel van hun geïnvesteerde vermogen. Dat is zonde. Door goed met de demo te oefenen kun je beter worden in cfd trading en ook de gevolgen van je cfd trades zien.

Stap dus pas over naar een echt account als je in de demo-omgeving genoeg ervaring hebt opgedaan.

Voordelen

Als je overweegt met Plus 500 te gaan werken, is het goed om te weten wat de voordelen zijn. In deze review heb je al veel voordelen kunnen lezen. Hieronder zetten we de belangrijkste voordelen op een rijtje.

  • Plus500 is een geregistreerde en gecontroleerde broker, waarvan we met zekerheid kunnen zeggen dat ze betrouwbaar is.
  • Het dashboard van de 500 Plus is toegankelijk en gebruiksvriendelijk.
  • Je kan in duizenden instrumenten een cfd afsluiten.
  • De hefbomen maken het mogelijk om tegen een hogere factor te traden in contract for difference.
  • De stoploss kan helpen om verlies in te perken.
  • In een demo-omgeving kun je gratis en voor niets oefenen met virtueel geld en zo cfd trading en het platform van Plus500 onder controle krijgen.
  • De Plus 500 kosten die je maakt zijn laag in vergelijking met veel andere cfd brokers.

Nadelen

Als je nog twijfelt of juist heel positief bent over +500, is het ook goed om te weten dat er enkele nadelen aan het platform zijn.

  • Plus500 is niet in alle landen beschikbaar, zoals onder meer niet in de Verenigde Staten.
  • Cfd’s zijn complex en je loopt een groot risico op verlies, zeker als je niet weet wat je doet (gebruik daarom altijd de gratis demo-omgeving voor je met echt geld aan de slag gaat).
  • Er dient minstens € 100 op je rekening te worden gezet op het moment dat je met echt geld gaat traden. Dat kan een behoorlijke investering zijn.

Ervaringen van Plus500

In deze Plus500 review heb je onze mening gelezen over de broker. Wil je weten hoe andere mensen over Plus500 denken? Lees dan hier verder.

Aan de slag!

Genoeg gelezen? Ga dan aan de slag met het demo-account en ervaar zelf hoe Plus500 werkt.

Waarschuwing: 82% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.